Immediator kantoor-banner 7

Welkom op immediator.nl

Inspiratie

Een veilige en gezonde (thuis)werkplek

10/21/2021 12:00:00 AM

Als werkgever zorg je goed voor je medewerkers. Op de werkvloer doet u dit door gezonde en veilige werkplek te verzorgen, ingericht aan de persoonlijke eigenschappen van de medewerker. Dit geldt ook voor een thuiswerkplek. Wellicht dat u denkt dat u hier minder grip op kunt hebben, maar niks in minder waar.

Thuiswerken is meer dan de werkplek

De meeste tips als: goede positie van het beeldscherm, stel de stoel goed af en stel het bureau zo in dat de armen een ontspannen houding kunnen aannemen zijn ondertussen al lang gegeven. En ja, dit zorgt er ook voor dat fysieke klachten door het thuiswerken kunnen worden voorkomen, ze voorkomen het namelijk ook op de werkvloer. Maar vitaal (thuis)werken bestaat uit meer dan alleen het fysieke stuk, er is ook een mentaal onderdeel. Eerlijkheid en vertrouwen  is hierbij heel belangrijk. U kunt medewerkers wel gaan bellen met de vraag ‘hoe gaat het nu werkelijk met je?” maar als een medewerker dit niet gelooft of geen vertrouwen heeft dat u hier ook werkelijk iets mee gaat doen, is de kans groot dat een eerlijk antwoord uitblijft.

Verwachtingsmanagement

Omdat je op afstand van elkaar bent is het belangrijk om de wederzijdse verwachtingen helder te hebben. Bespreek met elkaar welke resultaten je verwacht, ga na of het echt duidelijk is wat de bedoeling is en of het haalbaar is. Geef medewerkers zelf de regie over hoe de resultaten worden gerealiseerd. Dus of zij nu direct om 6 uur ’s ochtends aan de slag gaan en doorwerken tot 9 uur om het af te hebben of dat zij er veel eerder beginnen en elk dag een beetje doen, zolang het voor de deadline af is en aan de verwachting en wensen voldoet, gaat het de goede kant op.

Wilt u toch structuur in de dag brengen of heeft het team hier behoefte aan? Plan dan een dagstart of -afsluiting in. Zo kan iedereen voordragen wat er voor die dag of week op de planning staat en of je nog ergens tegenaan gelopen bent.  

Meer informatie

Wilt u weten hoe u het vitaal thuiswerken van medewerkers kunt ondersteunen? Neem dan contact op met Immediator. Onze bedrijfsartsen zijn meer dan alleen arts, zij zijn ook sparringpartner en coach en helpen u graag verder met arbeidsvraagstukken.

Laatste nieuws