Immediator-15

Welkom op immediator.nl

Nog meer ondersteuning

Bedrijfsartseninzet met verzuimcoach

De bedrijfsarts kan ook worden ingezet in combinatie met een interne of externe verzuimcoach. Zo heeft u meer ondersteuning bij het groeimodel dan enkel wanneer u een bedrijfsarts-adviseur inzet. Zo kunt u uw organisatie klaarstomen voor het eigen regie model.

De verzuimcoach

De interne of externe verzuimcoach coacht uit leidinggevende of HR professional om zelf grote stappen te maken richting het eigen regie model. Hierbij geldt ons motto: voordoen, meedoen, zelf doen. De verzuimcoach zal vanuit on-the-job coaching de leidinggevende ondersteunen in de ontwikkeling op het gebied van (directe) duurzame inzetbaarheid.

De verzuimcoach gaat niet alleen aan de slag met het voorkomen van verzuim in de organisatie, ook gaat hij of zij aan de slag met de liggende re-integratiedossiers. Dit is afhankelijk van de noodzaak en de gewenste resultaten van uw bedrijf.

De bedrijfsarts zal samen met de verzuimcoach werken en vanuit een adviserende rol meekijken van casussen. Door de leidinggevende/verzuimcoach na ieder spreekuur in gesprek te laten gaan met de medewerker en gezamenlijk afspraken laat maken, kan de leidinggevende na verloop van tijd zelf groeien naar deze regierol en uiteindelijk de rol van verzuimcoach zelf oppakken.  

Wilt u meer informatie?

Onze Diensten

Meedenken aan de juiste verzuimaanpak