Horeca-Banner 6

Welkom op immediator.nl

Onze aanpak

Immediator is de specialist van het eigen-regiemodel en weet als geen ander wat er allemaal bij komt kijken: van spreekuurplanning en agendabeheer tot het goede dialoog met de leidinggevende. Dit is terug te zien in onze aanpak. We zorgen ervoor dat u niet alleen de juiste bedrijfsarts krijgt, maar wij zijn ook uw steun en toeverlaat bij de implementatie of doorontwikkeling van eigen regie. We werken ook samen met uw interne deskundigen.

Eigen-regiemodel

Immediator werkt samen met (zelfstandig gevestigde) geregistreerde bedrijfsartsen in organisaties die gebruik willen maken van de maatwerkregeling- ook wel eigen regie genoemd. We zijn dus geen arbodienst.

De rolverdeling met de bedrijfsarts als adviseur voor alle lagen van de organisatie is anders dan bij arbodiensten gebruikelijk is. Als verzuim over keuzes gaat, dan ligt het gesprek hierover in eerste instantie bij leidinggevende en medewerker. Hierin adviseert de bedrijfsarts om deze gesprekken zelf aan te gaan. Pas bij het medische gedeelte komt de bedrijfsarts in beeld bij de medewerker. Doordat de werkgever eerst de dialoog aangaat met de medewerker is dit vaak al voldoende om verzuim te voorkomen.

Samen groeien in eigen regie

Als klant van Immediator heeft u één aanspreekpunt, dat is wel zo overzichtelijk! We bieden een bedrijfsarts in combinatie met een van onze consultants om u te begeleiden in uw groeimodel. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over organisatorische zaken, maar ook als het gaat om het meedenken over de groei naar eigen regie. Met onze achtergrondkennis van zowel het gedragsmodel als eigen regie en de randvoorwaarden voor een goede implementatie hiervan, kunnen we u optimaal ondersteunen. Samen groeien in eigen regie is met deze aanpak mogelijk!

Inzet bedrijfsarts  

Naast het adviseren van leidinggevenden en medewerkers over de verzuimbegeleiding heeft de bedrijfsarts ook de rol van adviseur en gesprekspartner voor het management en OR en kan hij/zij meedenken in de thema’s preventie, inzetbaarheid en verzuim. Wanneer nodig kan de bedrijfsarts leidinggevenden coachen op bijvoorbeeld het stellen van een goede adviesvraag. Omdat de bedrijfsarts op vaste momenten op locatie is en de medewerkers en uw organisatie kent, kan de bedrijfsarts de verschillende rollen goed innemen.

Dat is het voordeel van een vaste bedrijfsarts in huis hebben.

Benieuwd naar het team van Immediator? Bekijk het team hier!