Immediator kantoor-banner 7

Welkom op immediator.nl

Opleiding tot bedrijfsarts

Met kennis uit de praktijk gelijk aan de slag!

Sinds april 2018 is Immediator geaccrediteerd als opleider voor bedrijfsartsen! In de afgelopen jaren hebben we veel geleerd en aangescherpt in de werkwijze van Immediator in combinatie met opleiden. Het gaat vooral om maatwerk; wat sluit aan bij de leerbehoefte en is er een klik met de opleider en de supervisor?

Opleiding bedrijfsgeneeskunde bij Immediator

Tijdens je vierjarige opleiding Bedrijfsgeneeskunde (of de verkorte versie als dat van toepassing is) krijg je de kans je te ontwikkelen tot geregistreerd bedrijfsarts. We bieden je een opleider aan die je tweewekelijks begeleidt, intervisie met andere AIOS-sen en excelleeravonden met andere bedrijfsartsen. Daarnaast selecteren we samen met jou een aantal passende opdrachten waar per opdracht een supervisor aan je gekoppeld wordt. Dat betekent dat je vanaf de start kunt sparren met en leren van verschillende bedrijfsartsen. Voor de andere disciplines, die we niet zelf in huis hebben,  maken we gebruik van een groot netwerk en denken we mee, zodat ook dit voldoende aan bod komt tijdens je studie of stage.

Waarom is het een win-win voor alle betrokkenen? We bieden jou niet alleen een opleiding, we bieden ook bedrijfsartsen de kans om opleider te worden en velen vinden ook de rol van supervisor van een aios interessant. Zo profiteer je van optimale ondersteuning en ontwikkelkansen. Voor iedereen een mooie uitdaging!

Esther Buurma vertelt waarom zij de overstap heeft gemaakt naar bedrijfsarts en waarom zij voor de opleiding bij Immediator heeft gekozen:

‘Tijdens mijn studie geneeskunde vond ik het jammer dat er zo weinig tijd voor patiënten was tijdens het spreekuur, ik miste het stukje persoonlijke aandacht en coaching. Veel artsen klaagden over weinig vrije tijd, maar bleven wel gewoon doorwerken. ‘Dit wil ik niet!’  besloot ik aan het eind van mijn coschappen. Mijn moeder, bedrijfsarts , adviseerde mij om eens met een bedrijfsarts mee te lopen. Dit heb ik vervolgens gedaan gedurende een week. Ik vond het een verademing: spreekuur doen op locatie van de werkgever, echt aandacht hebben voor het verhaal van een medewerker, adviseur zijn van zowel medewerker als werkgever.. ‘’Wat een ontzettend gaaf vak!’’. Ik wist toen meteen: ’Ik word bedrijfsarts!’.

Studie behaald? Gelijk aan de slag als bedrijfsarts!

Immediator hanteert het eigen-regiemodel. Dit betekent dat je op locatie van verschillende werkgevers werkt, geen dag ziet er dus hetzelfde uit. Daarnaast verlang je van een organisatie dat de regie in de lijn tussen leidinggevende en medewerker ligt. Zij gaan dus eerst zelf in gesprek, alvorens er een bedrijfsarts wordt ingeschakeld. Dit voorkomt dat er onnodige spreekuren worden gehouden. Esther: “Dit houdt het werk uitdagend en sluit aan bij het huidige tekort aan bedrijfsartsen in  de markt. Immediator biedt mij de kans om naast het houden van spreekuren ook een preventieve, adviserende rol te spelen op organisatieniveau, wat het vak heel afwisselend maakt! Tot slot bestaat het team van Immediator uit leuke hardwerkende mensen, die een goede balans tussen werk en privéleven hoog in het vaandel hebben staan. Een te gekke werkgever dus om na je studie direct aan de slag te gaan!’

Meer informatie?

Ben jij basisarts of een zij-instromer en overweeg je om richting de specialisatie Arbeid en Gezondheid te gaan? Wij praten graag met je over de mogelijkheden. Stuur een mail naar info@immediator.nl dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op!

Wilt u meer informatie?

Onze Diensten

Meedenken aan de juiste verzuimaanpak

Immediator kantoor-9

Bedrijfsartseninzet met eigen regie

Voeren uw leidinggevenden al goede gesprekken met uw medewerkers en wilt u uw bedrijfsarts met gerichte vragen inzetten? Dan is de inzet van een bedrijfsarts met eigen regie de uitkomst voor u.