Immediator kantoor-40

Welkom op immediator.nl

Inspiratie

Stap in bij de rijdende bedrijfsarts

5/19/2022 12:00:00 AM

Wat te doen als je merkt dat op de locaties bij klanten de spreekkamers niet altijd aan alle voorwaarden voldoen? Dan bouw je gewoon een Volkswagen-bus om tot mobiele spreekkamer. Dat was twee jaar geleden het idee van bedrijfsarts Jeanette Hemke en het resultaat mag er zijn.

Altijd een passende spreekkamer

Jeanette Hemke, bedrijfsarts sinds 1991 in de regio Amsterdam, is nu zo’n 13 jaar ZZP’er. Dat bevalt haar erg goed. Haar klantenportefeuille is heel divers: van een productiebedrijf, detacheerder in de ICT-branche, welzijn en zorg tot MKB-bedrijven. Jeanette: “MKB-bedrijven bij een ZZP bedrijfsarts zie je niet zo vaak, maar dit is een hele leuke doelgroep omdat hier meer van mij gevraagd wordt dan alleen de verzuimbegeleiding. Ook op HR-gebied en over bedrijfsbrede advisering op de werkvloer zelf komen er vragen bij mij terecht. En net als bij de meeste bedrijfsartsen op dit moment, zit ook mijn agenda bomvol.”

Ongeveer 1,5 tot 2 jaar geleden kwam Jeanette tot de conclusie dat ze meer vrijheid en flexibiliteit wilde en de spreekkamers zonder ventilatie, te gehorig, geen privacy wel zat was. Dus ontstond bij haar het idee voor een eigen ‘mobiele spreekuur bus’. “Ik kocht een kale Volkswagen Transporter en liet deze ombouwen tot spreekkamer. Ramen erin, een prettig zitje met tafel, voldoende ventilatie, verwarming, een zonnepaneel, goede verlichting en zelfs een koelkastje.Immeditor - Rijdende bedrijfsarts

Gedurende de week maak ik zo’n 1 á 2 keer gebruik van de bus als spreekkamer. Als ik bij grote werkgevers is, zit ik wel bij hen op locatie, maar als daar een medewerker toch niet op kantoor wil komen, of iemand wil een anoniem spreekuur, dan kan er makkelijk op een andere plek in mijn mobiele spreekkamer afgesproken worden. Ook sta ik regelmatig ergens op een parkeerplek bijvoorbeeld halverwege twee kleinere klanten zonder spreekkamer en komen de medewerkers naar mij toe. Het brengt mij veel rust. Ik kan mijn tijd hierdoor heel prettig indelen en weet dat ik, indien nodig, altijd kan uitwijken naar deze fijne spreekkamer.”

Reacties

Tot nu toe heeft ze eigenlijk nog geen nadelen ondervonden. “De eerste reactie van medewerkers die worden uitgenodigd in de bus zijn regelmatig wel verrast en onwennig: ‘Wat gek, moet ik in die bus?’ Maar als ze er eenmaal in zitten is men er super blij mee. Het voelt heel prettig, besloten, veilig en zelfs een beetje gezellig. Ook mijn klanten vinden het mooi dat men gebruik kan maken van deze optie. Ik houd ook wel eens driegesprekken in de bus en dat geeft weer een mooie neutrale plek voor alle partijen”, aldus Jeanette.

En de kosten? Voor Jeanette is dit haar bedrijfsauto en berekent ze geen aparte kosten door voor het gebruik hiervan. Uiteraard wel reistijd naar de klanten, maar dat geldt ook zonder de bus.

“Nu na een jaar gebruik maken van deze bus, zou ik niet meer zonder willen.”Rijdende bedrijfsarts - Immediator

Meer informatie

Wilt u ook de regie terugnemen en samenwerken met de bedrijfsartsen van Immediator? Bekijk dan op onze website wat wij voor u kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op met ons.

Laatste nieuws