Immediator kantoor-40

Welkom op immediator.nl

Inspiratie

Goede voornemens

1/11/2024 12:00:00 AM

We zijn inmiddels alweer twee weken verder in het nieuwe jaar. De meesten van ons hebben zich met de feestdagen weer tegoed gedaan aan de traditionele garnalencocktail en kalkoen of zijn de woonkamer nog aan het luchten na een gezellig avondje gourmetten met vrienden en familie. Tussen de buien door hebben we met gezonde tegenzin 10.000 stappen gezet, want wandelen hoort er nu éénmaal bij met de kerst. En 2024 vrolijk ingeluid met oliebollen, bubbels en een (illegaal) pijltje hier en daar. We houden graag vast aan onze tradities, zo ook aan ‘goede voornemens’..

Goede voornemens volhouden

Ook dit jaar bestaat de top drie weer uit afvallen, stoppen met roken/minder drinken en meer tijd voor ontspanning. We hebben ons wederom laten verleiden tot een abonnement op de sportschool, gaan weer driftig calorieën tellen en verruilen de alcoholische versnaperingen voor exotische 0.0 varianten. Goed bezig! Helaas is een derde van iedereen die gestart is met goede voornemens alweer met een glaasje in de hand gesignaleerd, staat de agenda volgepland met ‘moetjes’ en hangen de sportschoenen alweer aan de wilgen. Volgens John C. Norcross, onderzoeker en autoriteit op het gebied van goede voornemens houdt de helft het nog geen drie maanden vol en na twee jaar blijkt dat nog maar één op de vijf mensen de gedragsverandering heeft kunnen vasthouden.

Oude patronen loslaten

En daar zit het ‘m in. Niets is moeilijker dan met een ‘slechte’ gewoonte, die ons vaak al jarenlang vergezelt, te breken. Vaak ligt er een diepere oorzaak onder die niet zomaar met een lesje Zumba op te lossen is, waardoor we al snel weer terugvallen in oude patronen. Een patroon dat in de weg zit en mogelijk ook het werk beïnvloedt. Daarom geloven wij bij Immediator in de kracht van het goede gesprek tussen leidinggevende en medewerker met de focus op houding en gedrag om te komen tot de kern en samen te kunnen werken aan een blijvende gedragsverandering. En vindt u het als leidinggevende lastig om het goede gesprek aan te gaan? Begin dan eerst eens door te vragen op de goede voornemens van uw medewerker dit jaar en wie weet ontstaat er een heel mooi gesprek!

De Bedrijfsartsen van Immediator staan voor u klaar

Vindt u het spannend om de eerste stap te zitten richting uw medewerker of weet u niet goed hoe u dit gesprek moet aanvliegen? Ga eens in gesprek met onze Bedrijfsartsen. Zij zijn niet alleen arts, maar ook consultant en sparringpartner en helpen u om de regie te nemen. Kijk hier voor meer informatie over de Bedrijfsartsen inzet van Immediator.

Laatste nieuws