Immediator kantoor-47

Welkom op immediator.nl

Inspiratie

Excelleersessie 6 september 2022 - Slaap je fit

8/25/2022 12:00:00 AM

Op 6 september staat onze volgende excelleersessie met als onderwerp ‘slaap je fit’ gepland! We nodigen je hiervoor graag uit.

Onderwerp: ‘Slaap je fit’

Deze excelleersessie gaat over slaap en wat dit (met name een tekort aan slaap) met ons doet. De sessie wordt verzorgd door Drs. Annemieke M. Deiman van Sleep Wellness Consultancy.

Waarom een sessie 'Slaap je fit'?

24 Procent van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Zij vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker (Gezondheidsenquête CBS, 2018). Daarnaast is men zich er vaak niet bewust van dat de slaap niet optimaal is en dat er onder gepresteerd wordt. Slaapproblemen kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren in zowel werk als op privégebied. Slaaptekort veroorzaakt mentale en fysieke klachten zoals concentratieproblemen, overgewicht, hoge bloeddruk, een laag energieniveau en verhoogt het risico op het maken van fouten en ongelukken. Voorlichting over een gezonde slaap verbetert de kennis en kunde van medewerkers.
 
Genoeg reden dus om jullie mee te nemen in de wereld van slaap. Hoe werkt slaap neurologisch, wat is het effect van slapen op de gezondheid en wat is de invloed van o.a. de biologische klok, licht, stress(hormonen) en leefstijl. Het doel van deze excelleersessie is jullie te informeren en tips te geven waardoor je je cliënten beter kunt begrijpen en adviseren en misschien zelf ook meer controle over je eigen  slaapkwaliteit en slaapduur gaat ervaren.


Het (interactieve) programma duurt twee uur, inclusief pauze, en start om 19.00 uur. Vanaf 17.00 uur ben je welkom op onze locatie in Nieuwegein en kun je tot 19.00 uur een hapje eten en bijpraten/netwerken met collega bedrijfsartsen en natuurlijk met ons.
 
Voor deze sessie worden twee accreditatiepunten toegekend.
 

Wij hanteren een maximaal aantal deelnemers. Wees er dus snel bij en meld je aan via info@immediator.nl en vermeld daarbij dat het gaat om een aanmelding voor de sessie van dinsdag 6 september. Ken je een collega bedrijfsarts die ook geïnteresseerd is in dit onderwerp, laat het ons dan weten.

Wanneer je je hebt aangemeld rekenen wij op je komst.

P.s. zet ook vast de andere excelleersessies in je agenda:

  • 21 september, Post-Covid in Zwolle

  • 4 oktober, Overgang/Menopauze in Schiphol-Rijk

  • 27 oktober, Uitbraken/Infectiepreventie en rol van de bedrijfsarts hierin in Eindhoven

  • 24 november, het BAR-instrument in Zwolle

  • 8 december, Werk en diabetes in Nieuwegein

 

Laatste nieuws