Immediator-8

Welkom op immediator.nl

Nieuws

Nieuwe datum voor excelleersessie ‘De overgang/Menopauze’ is bekend!

2/8/2022 12:00:00 AM

Wij zijn super blij dat wij weer een excelleersessie voor (bedrijfs)artsen kunnen organiseren! Op donderdag 10 maart a.s. staat 'De overgang/Menopauze' op het programma en deze wordt verzorgd door Wilma Smit en Pauline Ottervanger (beiden gynaecoloog).
 

De overgang, de menopauze; geen enkele vrouw ontkomt eraan

De overgangsperiode speelt zich af in de leeftijd van 40 - 60 jaar en manifesteert zich met veranderingen op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied.
Op de Nederlandse arbeidsmarkt werken 3,8 miljoen vrouwen en van die vrouwen zit zo’n 1,8 miljoen in de overgang. Een serieuze groep die het verdient om aandacht aan te besteden. 80% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate klachten van de overgang. Klachten die zowel lichamelijk alsook geestelijk kunnen zijn en die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van het dagelijks leven. Zowel privé als op het werk. Daarbij kunnen de klachten zo’n vijf tot tien jaar aanhouden.
 

Bijna 35% van het arbeidsverzuim van vrouwen tussen de 45 en 60 jaar wordt veroorzaakt door klachten die rechtstreeks aan de overgang gerelateerd kunnen worden. Dit wordt vaak niet als zodanig herkend door de vrouw zelf, en ook niet door de professional. Vaak worden klachten verward met bijvoorbeeld stress, burn-out of depressie. 

Vrouwen 'houd de regie in eigen hand' 

Door te weten wat er gebeurt in een vrouwenlichaam, wat voor klachten er kunnen optreden en wat eraan te doen is, kunnen professionals op een juiste manier vrouwen benaderen en een veilige werkomgeving creëren, waarin vrouwen zich gehoord voelen.
Door meer kennis te vergaren ben je beter in staat de juiste diagnose te stellen, de klachten te herkennen als overgangsklachten en daardoor ook de juiste behandeling aan te bieden.

Het (interactieve) programma duurt twee uur, inclusief pauze, en start om 19.00 uur. Vanaf 17.00 uur ben je welkom op onze locatie in Nieuwegein en kun je tot 19.00 uur een hapje eten en bijpraten/netwerken met collega bedrijfsartsen en natuurlijk met ons.
 
Voor deze sessie worden twee accreditatiepunten toegekend.
 
Wij willen de sessie zo veilig mogelijk organiseren en daarvoor hanteren wij een maximaal aantal deelnemers. Wees er dus snel bij en meld je aan via info@immediator.nl en vermeldt daarbij dat het gaat om aanmelding voor de sessie van 10 maart. Ken je een collega bedrijfsarts die ook geïnteresseerd is in dit onderwerp, laat het ons dan weten.
Wanneer je je hebt aangemeld rekenen wij op je komst. Ben je verhinderd laat het ons dan uiterlijk 3 maart a.s. weten zodat wij iemand op de wachtlijst blij kunnen maken met jouw plekje. (bij verhindering na 3 maart zijn wij genoodzaakt kosten van €50,- aan je door te belasten)
 
Een week van tevoren sturen wij het programma en een routebeschrijving. Mocht je vragen hebben dan kun je die sturen naar info@immediator.nl. Wij kijken er naar uit jullie op 10 maart weer te zien en spreken!

Laatste nieuws