Immediator-8

Welkom op immediator.nl

Inpsiratie

De bedrijfsgeneeskundige dagen komen er weer aan!

5/4/2023 12:00:00 AM

Nog een week te gaan en dan zijn de jaarlijkse bedrijfsgeneeskundige dagen, oftewel de BG-dagen, er weer. Een evenement waar vele bedrijfsartsen weer naar uitkijken. Naast een interessant programma met veel verschillende onderwerpen is het elkaar ontmoeten misschien nog wel belangrijker.

Thema

Dit jaar is het thema van de BG-dagen ‘Van inflatie naar inspiratie, vitale bedrijfsartsen hebben de toekomst’. Een thema waar u zich van alles bij kunt voorstellen, maar waarbij we ook nieuwsgierig zijn geworden hoe hier vorm aan gegeven wordt gedurende deze twee inspiratiedagen.

Op welke manier geven de bedrijfsartsen vorm aan adviezen met betrekking tot het verhogen van de  vitaliteit? Vitaliteit is namelijk een onderwerp dat regelmatig op de agenda staat bij onze klanten, waarbij zij ook merken dat het daadwerkelijk doorpakken op dit onderwerp en het concreet maken “van hoe dan…” nog altijd lastig is. Vitaliteit van de individuele medewerker komt aan bod tijdens het spreekuur. Maar dat is juist vaak alleen het gesprek met een medewerker die uit balans is en in het verzuim zit. Vanzelfsprekend wil een organisatie dat vitaliteit juist ook ter sprake komt bij de mensen die werkzaam zijn en hard nodig zijn en vitaal moeten blijven. Gelukkig is onze ervaring dat er meer en meer aandacht voor is binnen organisaties en dat de bedrijfsarts hier ook zijn adviseursrol in kan oppakken. Vitale medewerkers zijn belangrijk voor de organisatie. Zijn ze veerkrachtig als er veranderingen optreden, op het werk of privé? Ziet een werkgever dat er spanning zit op de veerkracht en gaat deze daar het goede gesprek met de medewerker over aan? Kan een kleine (tijdelijke) aanpassing in het werk de vitaliteit weer op gewenst niveau krijgen? Als een organisatie het doel heeft dat een medewerker het pensioenmoment ook vitaal haalt is dat een compliment waard.

Eigen vitaliteit

Niet alleen de vitaliteit van de organisatie is van belang, maar ook die van de bedrijfsarts en hoe hij of zij hier vorm aan geeft. Zit ik op de juiste plek, kan ik mijn werk als bedrijfsarts uitvoeren op een manier die voor mij prettig is, zit ik bij de werkgevers aan tafel om mijn rol als adviseur ook op te kunnen pakken of wordt de druk op het uitvoeren van spreekuren steeds hoger?

De ervaring die wij vanuit Immediator hebben, is dat een goede match tussen bedrijfsarts en opdrachtgever heel belangrijk is. Is er een klik met de opdracht en de organisatie? Voelt het als samenwerken met de opdrachtgever en het interne arboteam? Want dan kan een bedrijfsarts zijn of haar werk met plezier doen en daarmee ook werken aan eigen vitaliteit. Vanuit Immediator vinden we het belangrijk om ruimte te bieden als dat gewenst is voor een kortere werkdag of bepaalde invulling van de dag zodat er voor ieder spreekuur voldoende energie is om een medewerker goed te woord te staan.  Een goede ondersteuning vanuit ons vinden we daarbij van cruciaal belang.

Tot 11 en 12 mei!

Wij kijken er naar uit om veel aangesloten bedrijfsartsen weer live te treffen. Ervaringen uitwisselen, bijpraten en het gezellig hebben met elkaar zijn belangrijke items gedurende deze twee dagen.

Tussen de verschillende sessies door is er voldoende ruimte om elkaar te spreken en ook om rond te lopen en de verschillende stands te bezoeken. Immediator is natuurlijk ook beide dagen aanwezig om te netwerken en iedereen weer even op een andere manier te spreken.

Wij kijken uit naar deze dagen waar wij te vinden zijn in de stand van paraDIGMA groep. Loop gezellig langs en laat je verrassen hoe wij invulling geven aan vitaliteit.

Laatste nieuws