im_placeholder-2100x900

Welkom op immediator.nl

Excelleersessie 'Rouw'
Excelleersessie 'Rouw'

Locatie Zwolle

Op woensdag 23 april staat “Rouwverwerking” op het programma op onze locatie in Zwolle. Deze sessie zal verzorgd worden door Manu Keirse.

Wij nodigen je van harte uit voor onze sessie ‘Rouwverwerking’ op 23 april in Zwolle. Vanaf 17.00 uur ben je welkom en kun je tot 19.00 uur een hapje eten en bijpraten/netwerken met collega bedrijfsartsen. Uiteraard zijn wij zelf ook van de partij om jullie te ontvangen en met jullie bij te praten. Vanaf 19.00 uur start de interactieve sessie en deze zal, met tussendoor een pauze, tot 21.00 uur duren.
 
Voor deze sessie worden er 2 accreditatiepunten toegekend.

Aanmelden kan via: info@immediator.nl

Rouwverwerking

Rouwverwerking verwijst naar het proces van omgaan met het verlies van een geliefd persoon of iets waardevols in iemands leven. Het kan verschillende vormen aannemen en varieert sterk van persoon tot persoon, omdat iedereen zijn of haar eigen unieke manier heeft om met verlies om te gaan.

Het is ook belangrijk op te merken dat rouw niet alleen van toepassing is op het verlies van een persoon, maar ook op andere vormen van verlies, zoals het einde van een relatie, het verlies van een baan of het verlies van gezondheid. Rouwverwerking is een persoonlijke reis en het is normaal om verschillende emoties en reacties te ervaren. Het is belangrijk om uzelf de tijd en de ruimte te geven om te rouwen en indien nodig professionele hulp in te schakelen.

Deze avond wordt ingegaan op de veelheid van verlies- en rouwsituaties waarmee medewerkers worden geconfronteerd en hoe de werksituatie en in het bijzonder de bedrijfsarts daarin een onmiskenbare rol kan spelen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Wat is een adequate manier om verlies te overleven?
  2. Wat is een normale manier om met verdriet om te gaan en wanneer gaat het om een rouwstoornis?
  3. Hoe kan je helpen om het rouwgebeuren zo vlot mogelijk te laten verlopen en het werkverzuim te beperken?
  4. Hoe integreer je een adequate aandacht en begeleiding bij rouwprocessen in je dagelijkse werkschema zonder dat dit extravagante extra tijd in beslag neemt?

Manu Keirse is emeritus-hoogleraar faculteit geneeskunde KU Leuven, master in de klinische psychologie en doctor in de geneeskunde RU Leiden.

Onze huisregels

  • We hanteren een maximaal aantal deelnemers
  • Wees er snel bij en meld je aan via info@immediator.nl
  • Ken je een collega bedrijfsarts met interesse, laat het ons dan weten
  • Bij aanmelding rekenen we op je komst. Ben je verhinderd laat het dan uiterlijk 21 april weten
  • Bij aanmelding gaan we er vanuit dat je aansluit. Bij afwezigheid of niet tijdig laten weten (3 dagen voor aanvang) brengen we € 100,- kosten in rekening.

Een week van tevoren sturen wij het programma en locatieadres. Mocht je vragen hebben dan kun je die sturen naar info@immediator.nl. Wij kijken er naar uit jullie weer te zien en spreken!