Immediator kantoor-32

Welkom op immediator.nl

Excelleersessie ‘ongewenste omgangsvormen’
Excelleersessie ‘ongewenste omgangsvormen’

Locatie Zwolle

Op dinsdag 16 januari staat het onderwerp ‘ongewenste omgangsvormen’ opnieuw op ons programma van de excelleersessie in Zwolle . Na het succes van dit onderwerp in januari herhalen we deze excelleersessie op een andere locatie. Dit onderwerp is momenteel nog steeds zeer actueel en we willen graag nog meer artsen de kans geven hier meer informatie over te krijgen.

Deze sessie zal verzorgd worden door Drs. Alie Kuipers

In Nederland zijn er ruim 1,2 miljoen medewerkers die te maken krijgen met ongewenste omgangsvormen. Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer kunnen leiden tot (langdurige) uitval en vallen onder psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Ongewenst gedrag kan in elke professionele werkomgeving voorkomen. Denk aan: pesten, (seksuele) intimidatie en discriminatie.

Het is niet altijd duidelijk dat er sprake is van ongewenste omgangsvormen. Wat voor de één ongewenst is, is voor de ander wellicht een grapje. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Belangrijk dus dat werkgevers en werknemers zich hier van bewust zijn. Het is belangrijk dat er een beleid is rondom ongewenste omgangsvormen en dat in de RIE de risico’s in kaart worden gebracht.

Op dinsdag 16 januari vertelt Drs. Alie Kuipers in een excelleersessie meer over ongewenste omgangsvormen en wat er zoal bij komt kijken. Drs. Alie Kuipers is bedrijfskundige en gespecialiseerd in de aanpak van ongewenste omgangsvormen op het werk. Kuipers helpt organisaties bij het ontwikkelen, implementeren en monitoren van beleid over ongewenste omgangsvormen.

Tijdens deze sessie krijg je inzichten in:

  • Achtergronden, aard en omvang van ongewenste omgangsvormen op het werk.
  • Definities, wetgeving, beleid binnen organisaties
  • Taken en verantwoordelijkheden directie, leidinggevenden, HR, vertrouwenspersonen, leidinggevenden en bedrijfsarts
  • Preventie: beheersen van risico’s, voorlichting en instructie
  • Behandeling van klachten

Het programma duurt twee uur, inclusief pauze, en start om 19.00 uur. Vanaf 17.00 uur ben je welkom en kun je tot 19.00 uur een hapje eten en bijpraten/netwerken met collega bedrijfsartsen en natuurlijk met ons.

Voor deze sessie worden er twee accreditatiepunten toegekend.

Schrijf je nu in

Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via info@immediator.nl o.v.v. excelleer 16 januari. 

Let op: er is een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij.