Opleiding tot bedrijfsarts

Opleiding tot bedrijfsarts

Opleiding tot bedrijfsarts

Sinds april 2018 is Immediator geaccrediteerd als opleider voor bedrijfsartsen! Ben je basisarts en overweeg je de specialisatie Arbeid en Gezondheid? Wij praten graag met je verder over de mogelijkheden bij ons. Mail naar info@immediator.nl of bel 035 699 7107. In juni 2018 is onze eerste bedrijfsarts in opleiding gestart. We laten Esther Buurma (25) aan het woord waarom ze de keuze heeft gemaakt voor het vak bedrijfsarts en waarom de keuze is gevallen op Immediator.

“Tijdens mijn studie geneeskunde vond ik het jammer dat er zo weinig tijd voor patiënten was tijdens het spreekuur, ik miste het stukje persoonlijke aandacht en coaching. Daarnaast bleef er na het werken weinig vrije tijd over om te ontspannen. Veel artsen klaagden, maar bleven wel gewoon doorwerken. ‘’Dit wil ik niet!’’, besloot ik aan het eind van mijn coschappen. Mijn moeder, bedrijfsarts van beroep, adviseerde mij om eens met een bedrijfsarts mee te lopen. Dit heb ik vervolgens gedaan gedurende een week. Ik vond het een verademing: spreekuur doen op locatie, echt aandacht hebben voor het verhaal van een medewerker, adviseur zijn van zowel medewerker als werkgever en daarnaast voldoende tijd overhouden voor je privéleven. ‘’Wat een ontzettend gaaf vak!’’. Ik wist toen meteen:’’ Ik word bedrijfsarts!’’.

Immediator hanteert het eigen-regiemodel. Dit sprak mij gelijk aan. Ten eerste werk je op locatie, geen dag ziet er dus hetzelfde uit. Daarnaast verlang je van een organisatie dat de regie in de lijn leidinggevende –  werknemer ligt.  Zij zullen dus eerst zelf in gesprek moeten,  alvorens er een bedrijfsarts kan worden ingeschakeld, hetgeen ertoe leidt dat  onnodige spreekuren worden voorkomen. Dit houdt het werk uitdagend en sluit aan bij het huidige tekort aan bedrijfsartsen in  de markt.  Immediator biedt mij verder de kans  om naast het houden van spreekuren ook een preventieve, adviserende rol te spelen op organisatieniveau, wat het vak heel afwisselend maakt! Tot slot bestaat het team van Immediator uit leuke hardwerkende mensen, die een goede balans tussen werk en privéleven hoog in het vaandel hebben staan! Een te gekke werkgever dus!”