Trots op onze erkenning als opleider… en op nog iets anders!     

Trots op onze erkenning als opleider… en op nog iets anders!     

 

Er is een steeds groter tekort aan bedrijfsartsen aan het ontstaan. We praten er allemaal over. Ruim een jaar geleden besloten we bij Immediator dat we niet alleen moesten praten, maar actie moesten ondernemen. Actie om meer artsen aan de slag te krijgen als bedrijfsarts.

Al langer zit ik vanuit het bestuur van Kwaliteit op Maat (KoM) in de stuurgroep van de campagne ‘Bedrijfsarts worden, het betere werk’. Daarin ondernemen we allerlei initiatieven om het vak bij (basis)artsen onder de aandacht te brengen. Immediator zelf kon echter wel enthousiasmeren, maar geen opleidingsplaatsen bieden.

Juli 2017 deden we de aanvraag bij de Registratiecommissie Geneeskundige Specialisten. Samen met twee van onze meest gewaardeerde, zelfstandig gevestigde bedrijfsartsen gingen we aan het schrijven. We hebben onze idealen omgezet naar beleid, afspraken en procedures. En met succes. April van dit jaar kregen we het bericht dat onze aanvraag tot erkenning als opleidingsinrichting en opleiders voor het specialisme bedrijfsgeneeskunde werd toegewezen.

Zoals dat soms gaat: nog geen week later spraken we een zelfstandig bedrijfsarts uit ons netwerk, wiens dochter de specialisatie tot bedrijfsarts overwoog. Al snel zaten we bij elkaar, en kort daarna is bij Immediator de eerste bedrijfsarts in opleiding gestart. Dankzij korte lijnen met de opleidingsinstantie kon ze meteen aan de slag bij de opleiding in Utrecht.
Deze zomer heeft ze met veel van onze bedrijfsartsen meegelopen. Ook is ze de eerste spreekuren zelf gaan doen. Het mooiste moment? Opdrachtgevers die laten weten dat ze onder de indruk zijn van haar gespreksvaardigheden en de manier waarop ze nu al moeilijke dossiers in goede banen leidt.

Het leert me: niet denken, maar doen! Een kleine stap leidt tot een hele weg en tot meer goede bedrijfsartsen voor de toekomst!

 

Dianne van der Putte – Directeur Immediator