In loondienst, Paulien Smits

In loondienst, Paulien Smits

Na 9 jaar als zelfstandig werkend bedrijfsarts heb ik besloten per 1 juni 2018 gekozen om in loondienst te treden bij Immediator. De redenen die ik daarvoor heb zijn zeer divers en liggen op verschillende vlakken. De belangrijkste redenen deel ik hieronder met jullie.

Over de jaren heen is mij duidelijk geworden dat de administratieve kant van het ondernemerschap mij weinig voldoening geeft. Het zijn de werkzaamheden die na het spreekuur bij klanten nog moeten plaatsvinden. Dit is tijd die ik liever aan mijn gezin besteed. Daarnaast kosten deze werkzaamheden veel energie. Met de vele aangescherpte regels die in de laatste jaren over ons uitgestort zijn, werd dit ook niet minder op.

Daarnaast merkte ik dat ik behoefte had om met collega’s samen te werken. De damage controle opdrachten met consultants van Vesting Case Management waren dan ook een welkome afwisseling. Het is inspirerend, omdat deze collega’s vanuit een andere deskundigheid naar ons gezamenlijk domein kijken.

Al jaren werk ik samen met Immediator. Ik heb de samenwerking altijd als prettig ervaren. Dianne heeft de optie tot loondienst vaker geopperd.
Voor mij wogen de voordelen van, grote verdiensten binnen zelfstandigheid,  niet langer meer op tegen de lasten (administratieve taken, solistisch werken) die ik ervaar.

Zoals ik ook uitdraag naar mijn cliënten; ” als iets niet meer bij je past, moet je keuzes maken”. Ik heb in deze fase van mijn leven behoefte aan een andere balans. Vier dagen werken waarvan 3 dagen bij klanten intern en 1 dag diverse andere werkzaamheden op kantoor, past bij de balans die ik zoek. Immediator biedt mij de mogelijkheid om naast ‘spreekkamer’werk mijzelf ook op andere vlakken te ontwikkelen. Dit geeft energie.
Geen beter moment dus om de overstap te maken van zelfstandig werkend bedrijfsarts naar een leuke baan in loondienst.