Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

Via internet kwam ik onlangs op een site van een groene energie leverancier die een korte test aanbood om te toetsen hoe duurzaam je leeft. Daar twijfelde ik geen moment over, want ik leef immers naar mij  eigen idee best duurzaam. Ik eet biologisch, rijd op biogas, let op water gebruik in een gezin met kleine kinderen en scheid afval. Na het beantwoorden van 10 korte vragen, was ik toch een beetje teleurgesteld over de uitslag, ik scoorde net onder het gemiddelde. Ik kreeg wat tips die me kunnen helpen bij een meer duurzaam bestaan en ik heb deze meteen in actie omgezet. Met wat kleine aanpassingen probeer ik in mijn dagelijkse omgang met bijvoorbeeld water en elektra toch het verschil te kunnen maken. En dan heb ik het niet nog eens over mijn nieuwe hobby afval scheiden, sinds we de trotse bezitters zijn van wel 4 verschillende afval containers.

Vandaag, 10 oktober, is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag wil de initiatiefnemer laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is, door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken. Met als doel het daadwerkelijk versnellen om zo tot een kantelpunt naar een duurzamere samenleving te komen.

Eén van de genoemde ideeën op de site is: bedenk een actie/activiteit voor in je eigen huis of bedrijf.
Bedenk een persoonlijke actie zoals je lampen in huis vervangen door LED-lampen, overstappen op groene stroom, vaker de fiets of het openbaar vervoer te pakken of het besluit om meer duurzaam voedsel te eten.

Wij, team Immediator, streven ook naar een meer duurzaam bestaan en hebben hierin al een aantal mooie veranderingen aangebracht. We proberen zoveel mogelijk te reizen met hybride auto’s of rijden op biogas en pakken wanneer het kan het OV.

Wat gaan wij doen op 10 oktober? Wij gaan een duurzame lunch maken voor ons hele bedrijf en vragen alle medewerkers 1 actie te bedenken die zij thuis of op het werk gaan inzetten om een bijdrage te leveren aan een duurza(a)m( er) bestaan. Doe je met ons mee? Check morgen ons instragram account voor een foto van onze actie: https://www.instagram.com/immediator.nl/.

Stephanie van Dael, Consultant