Anti-Dieet Dag; wie kent het niet?

Anti-Dieet Dag; wie kent het niet?

Anti-Dieet Dag. Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Donderdag 6 mei stond deze dag op de kalender. 

Anti-Dieet Dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarig meisje. Ze kon er niet meer tegen dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn nemen een grote plaats in bij veel mensen. Ik zie het overal in mijn omgeving. Ieder vetrolletje wordt nauwlettend in de gaten gehouden, calorieën van veel producten worden geteld, de één weet nog beter dan de ander wat gezond en goed voor je is. De weegschaal is haast onze beste vriend. Of vijand. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Omdat de samenleving constant boodschappen uitzendt, dat dik lelijk en ongezond is en dat dat kostte wat het kost vermeden of verholpen moet worden, roept De Nederlandse Obesitas Vereniging mensen op om één dag niet aan de lijn te doen of op de weegschaal te gaan staan. Wat mij betreft een goed initiatief. Want wees nou eens eerlijk… Het is toch heerlijk om nergens aan te hoeven denken en alles te kunnen eten waar je zin in hebt!?

Toch is het goed dat het maar één keer per jaar Anti-Dieet Dag is. Niet dat je de rest van het jaar nooit een zak M&M’s of een Kwekkeboom kroket of wat je dan ook maar lekker vindt mag eten, maar het is wel goed om te letten op wat je eet. Daar zal iedereen mee instemmen.

Ook werkgevers. Uit onderzoek van Jans et al. (2007) blijkt namelijk dat obese werknemers vaker en langer verzuimen, vooral wanneer zij niet regelmatig sporten. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat werknemers met overgewicht meer kosten dan collega’s met een gezond gewicht. Zowel vanuit gezondheidskundig oogpunt als vanuit het oogpunt van het bedrijfsrendement is het belangrijk beleid te hebben, dat gericht is op preventie van overgewicht. Overgewicht veroorzaakt (let op!)o.a.: rugpijn, pijn in knieën, polsen, heupen, voeten en andere lichaamsdelen. Ook lopen mensen met overgewicht meer risico op hart- en vaatziekten.

De Universiteit van Maastricht heeft gesteld dat, naast de mogelijke genetische mogelijkheden tot het hebben van obesitas, het vooral een gedragsprobleem blijkt te zijn. Daarnaast blijkt uit onderzoek van RIVM dat maar liefst 6% van de werknemers in Nederland last heeft van psychische problemen in combinatie met onder- of overgewicht. En dit heeft gevolgen op het werk, want een kwart van de obese werknemers met chronische psychische klachten, geeft aan zich sterk belemmerd te voelen in het werk als gevolg van deze klachten. Medewerkers met een gezond gewicht hebben hier aanzienlijk minder last van. Natuurlijk is er een verschil tussen obesitas en overgewicht en leidt overgewicht niet zo sterk tot meer verzuim of psychische klachten, maar de boodschap is helder. Voor het verzuim in de organisatie is beiden eerder ongunstig dan gunstig.

Bij Immediator staat verzuim dag in dag uit centraal en daarmee de focus op inzetbaarheid. Wij kunnen verzuim echter niet los zien van gedrag. De link tussen Anti-Dieet Dag en de dienstverlening van Immediator is dus snel gelegd. Door het voeren van het goede gesprek tussen leidinggevende en medewerker kan een groot deel van het verzuim verminderd en de inzetbaarheid vergroot worden. Een van de onderwerpen tijdens het ‘goede’ gesprek kan de algehele gezondheid van een medewerker zijn. Hier lijkt nog steeds een taboe op te liggen in Nederland, maar in het kader van preventie is het wel noodzakelijk. Het wijst op betrokkenheid en goed werkgeverschap.  Hierover kunnen onze consultants u alles vertellen. Wij bieden verschillende projecten aan om de inzetbaarheid van medewerkers binnen organisaties te vergroten. Neem voor meer informatie contact op via info@immediator.nl.