Iedereen heeft tegenwoordig in de praktijk regelmatig te maken met langdurig psychisch verzuim. Dit zijn regelmatig casussen die complex zijn, die lastig zijn om grip op te krijgen en te houden en om adequaat op te volgen. Wat zijn daarbinnen de do’s en don’t’s? Wat als een medewerker vaak aangeeft een terugval te ervaren? Hoeveel ruimte geef je? Hoe zorg je ervoor dat de oplossingen / mogelijkheden vanuit de medewerker zelf komen? Wat als de medewerker geen regie pakt maar in de “slachtofferrol” duikt? Hoe ga je om met je eigen dynamiek vanuit de zogenaamde dramadriehoek?

Gedurende deze avond duiken we dieper in de wereld van langdurig psychisch verzuim waarbij verschillende onderdelen aan bod zullen komen en waarbij veel ruimte zal zijn voor input vanuit jullie dagelijkse praktijk, zodat er interactief ervaringen uitgewisseld kunnen worden en iedereen weer met extra ideeën, mogelijkheden en oplossingen naar huis kan.

Onderwerpen die hierbij aan bod zullen komen:

  1. (Positief) Verzuimmanagement: wat is het en hoe in te zetten bij langdurig, psychisch verzuim?
  2. Activeringsdenken: mensen gaan vrijwel altijd de deur uit (fysiotherapeut, huisarts, specialist, psycholoog, vrijetijdsbesteding). Waarom is de drempel naar werk dan vaak zo hoog?
  3. Communicatie in verzuim: dramadriehoek
  4. Het inzetten van een PBO, een Psychisch Belastbaarheidsonderzoek: wat houdt het in, wanneer geïndiceerd?
  5. Eigen casuïstiek n.a.v. bovengenoemde thema’s.

Schrijf je nu in

Let op: er is een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij.

Geen datums beschikbaar

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 100.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.